top of page
SUVANTO vaaka rgb ilman taustaa.png

SUVANTOTILA 

 

Tampereen ortodoksisen seurakunnan uusi matalan kynnyksen kohtaamispaikka sijaitsee Nikolaintalossa, osoitteessa Suvantokatu 10 (katutaso, Kuulostudiosta oikealla). Sen on tarkoitus kehittyä seurakuntalaisten yhteiseksi olohuoneeksi ja hengähdyspaikaksi keskellä kaupungin vilinää. Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaiselle vapaaehtoistoiminnalle: kokoamaan yhteen lapsia ja perheitä, nuoria ja opiskelijoita, kaiken ikäisiä aikuisia, eri kielisiä ja -kulttuurisia ihmisiä. Suvantotilaan astumisen periaatteena on kengättömyys sen vuoksi, että tilalla ei ole palkattua siivoajaa ja koetamme pitää tehtävän mahdollisimman helppona vapaaehtoisille, jotka toimintaa käytännössä toteuttavat.

 

Suvantotila rakennettiin vuoden 2021 aikana seurakunnan vuokrattavaan liiketilaan, joka otettiin omaan käyttöön seurakunnanneuvoston päätöksellä. Idea matalan kynnyksen kohtaamispaikasta syntyi seurakunnan työntekijöiden sekä diakonia- ja nuorisotyötoimikuntien keskusteluista. Kalusteita ja tarpeistoa saatiin lahjoituksina seurakuntalaisilta ja yhteisöiltä. Uuden hankkimista on vältetty. Näin osaltamme huomioimme ekologisuuden edistämällä tavaroiden uusiokäyttöä.

 

Suvantotilaan mahtuu hyvin n. 20 hengen ryhmä. Siinä on mukava sohvaryhmä, sekä kahvilapöytiä tuoleineen. Varusteisiin kuuluu liesiuuni, jääkaappipakastin, mikroaaltouuni, kahden pannun kahvinkeitin ja tiskikone. Astiastot on n. 20 hengen käyttöön. WC on varustettu lastenhoitopöydällä. ORT-vieras WIFI-verkko on kävijöiden käytössä. Tilaan on tulossa kevyet luiskat (muutama porras) palvelemaan pyörätuolin/lastenvaunujen kanssa liikkuvia. Tilan varustelu täydentyy ajan kanssa mm. syöttötuoleilla ja alasvedettävällä valkokankaalla.

 

SUVANTOTILAN MATALAN KYNNYKSEN KAHVILA AVAUTUU JÄLLEEN TIISTAINA 15.3. Kahvilat ovat avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 14-16, jatkuen 2.6. saakka. Ainoastaan suurella ja kirkkaalla viikolla (viikoilla 15 ja 16) sekä helatorstaina 26.5. kahvila on suljettu. 

 

Myöhemmin Suvantotilassa on käynnistymässä mm. säännölliset nuortenillat. Toiminta Suvantotilassa laajenee ja monipuolistuu seurakuntalaisten ideoiden, innostuksen ja toimintatarmon mukaan. Vapaaehtoisia tarvitaan! Haluatko avata kaverin kanssa perhekahvilan, kutsua yhteen opiskelijoita tai vaikkapa kokoontua käsitöiden, lautapelien tai kirjallisuuden merkeissä? Tilaa on, tervetuloa täyttämään se elämällä! Toiminnan on tarkoitus juurtua ortodoksiseen uskoon ja elämäntapaan, mutta samalla pysyä kaikille avoimena ja moninaisuutta kunnioittavana. 

suvanto1.jpg

Tulevaa toimintaa Suvannossa:

Avautuu

Kiinni

Mitä

10.8.23 11.00

25.10.23 9.00

Heijastuksia vedestä -näyttely

5.9.23 11.00

5.9.23 14.00

Matalan kynnyksen kahvila

Toimint
bottom of page