MUISTAMISET

Pyhän Nikolaoksen päivä ja lasten juhla. Seurakunta muistaa lapsia ja erityisesti 5-vuotiaita pyhän Nikolaoksen päivänä 6.12.

Ylioppilaaksi ja ammattiin valmistuvia nuoria muistetaan keväisin ja syksyisin. Nuoren tulee ottaa yhteyttä seurakuntaan ja ilmoittaa valmistumisesta, sillä tieto ei välity opiskelupaikasta automaattisesti.

KERHOT

Lasten kerhot on suunnattu 3–12-vuotiaille. Kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden. Kerhot eivät kokoonnu koulujen loma-aikoina. Kerhojen lisäksi lapsille on tarjolla muskari ja lasten kuorot, joista vastaavat seurakunnan kanttorit. Kerhot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Lastenkerho.JPG

Muskari 0-4-vuotiaille. Musiikkileikkikoulussa tutustutaan musiikkimaailmaan leikin kautta. Muskari ja lasten kuorot ovat tällä hetkellä tauolla. Kysy lisätietoa kanttori Markukselta syksyn 2022 osalta.

Lastenkerho 4-12-vuotiaille. Lastenkerho kokoontuu Tampereella, seurakunnan kerhohuoneessa perjantaisin klo 17.30–18.30. Kerhossa askarrellaan ja leikitään. Kerhonohjaajana toimii Marina Knuuttila, p. 045 210 0934. Kerholaisten vanhemmat ovat myös tervetulleita mukaan!

Maalauskerho 6-12-vuotiaille. Kerho kokoontuu Tampereella, seurakunnan kerhohuoneessa keskiviikkoisin klo 17.00–19.00. Kerhossa maalataan ensin yhdessä ja sitten leikitään. Maalauskerhon ohjaajana toimii Irina Chernyuk, p. 045 138 5058. Kerho on kaksikielinen (suomi/venäjä).

Poikakuoro.JPG
Tyttöjenkuoro.JPG

LEIRIT

Leireillä tutustutaan omaan seurakuntaan rukousten, laulujen ja leikkien kautta. Leirien tarkoitus on tuoda samanikäisiä ortodoksilapsia ja –nuoria yhteen ja vahvistaa heidän identiteettiään, ortodoksista uskoaan ja kirkkoon kuulumista. Leirit ovat maksullisia.

Makkarajärven_retkellä.JPG

LASTENLEIRIT 7-12 -VUOTIAILLE

Seurakunnan lastenleireillä leikitään yhdessä, lauletaan, kerrotaan tarinoita, paistetaan makkaraa – aamu ja iltarukouksia unohtamatta.

Nuotio.JPG
Leiriliturgia.JPG

KRISTINOPPILEIRI

Kristinoppileiri 15 vuotta täyttäville

Kristinoppileiri – kripari – on suomalainen tapa vahvistaa nuorten kristillistä identiteettiä ja kasvattaa heitä seurakunnan ja yhteiskunnan vastuullisiksi jäseniksi. Leiri käydään pääsääntöisesti sinä vuonna kun nuori täyttää 15. Kriparin ohjelmaan kuuluu mm. tutustumista, leikkimistä, jumalanpalveluksia, oppitunteja, pyhien toimitusten demoja, illanviettoa, laulamista, yhteistä aikaa ja hauskanpitoa.

Kastedemo.JPG

Tampereen ortodoksinen seurakunta järjestää yhden kristinoppileirin vuodessa. Kristinoppileiri järjestetään kesällä ja se on kestoltaan kahdeksan päivän pituinen. Kristinoppileirin päätteeksi on päätösliturgia ja juhla.

Kutsu kristinoppileirille lähetetään koko ikäluokalle kirjeitse edellisen vuoden lopussa. Leiriläisten ensimmäinen yhteinen tapahtuma on tutustumispäivä, joka järjestetään vuoden alussa (yleensä helmikuussa). Tutustumispäivänä nuoret tapaavat leirikaverinsa ja saavat enemmän tietoa tulevasta kriparista. Nuorille jaetaan leiripassit ja muutama ennakkotehtävä: osallistuminen itsenäisesti ortodoksisiin jumalanpalveluksiin, uskontunnustuksen opettelu ja oman taivaallisen suojelijan selvittäminen.

Kriparille ilmoittautuneet saavat kristinoppileiriä koskevan tarkemman infon kirjeitse hyvissä ajoin ennen leiriä. Kristinoppileirin todistukset jaetaan päätösliturgian jälkeen. Suosittelemme suorittamaan kristinoppileirin omassa kotiseurakunnassa. Näin nuorelle muodostuu luonteva suhde lähiympäristön muihin nuoriin ja seurakunnan työntekijöihin.

USKONNONOPETUS

Koulussa tapahtuvasta uskonnonopetuksesta vastaa opetuksen järjestäjä eli kunta tai yksityinen koulu. Ortodoksisen uskonnon opetusta on järjestettävä lain mukaan silloin, kun opetuksen järjestäjän alueella on vähintään kolme ortodoksioppilasta. Seurakunta auttaa uskonnonopetuksen järjestäjiä etsimällä tarvittaessa koululle ortodoksisen uskonnon opettajan.

Syksyllä lukuvuoden alussa järjestetään koululaisten siunaustilaisuus Tampereen ja Porin ortodoksisissa kirkoissa. Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki oppilaat ja heidän huoltajansa sekä opettajansa. Seurakunta lähettää kutsun tapahtumaan koulutaipaleen aloittaville 1. luokkalaisille.

Seurakunta järjestää koululaisjumalanpalveluksia syksyisin ja keväisin pääsiäiskaudella. Koululaisjumalanpalveluksia pidetään Tampereen ja Porin ortodoksisissa kirkoissa. Koululaisjumalanpalveluksen yhteydessä seurakunta tarjoaa oppilaille ruoan.

Seurakunnan työntekijät vierailevat mielellään kouluilla pyydettäessä (esimerkiksi virpomavitsojen siunaus, aamunavaukset ja ortodoksisuudesta kertominen yksittäiselle luokalle tai koko koululle).

Lisäksi seurakunta tarjoaa erilaisille koululaisryhmille mahdollisuuden tulla tutustumaan Tampereen ortodoksiseen kirkkoon opastetulle kierrokselle (yhteyshenkilö: vahtimestari Mika Kangasaho). Porin ortodoksisen kirkon esittelystä ja opastuksesta vastaa diakoni Jarkko Luonila.