top of page

MUISTAMISET

Pyhän Nikolaoksen päivä ja lasten juhla. Seurakunta muistaa lapsia ja erityisesti 5-vuotiaita pyhän Nikolaoksen päivänä 6.12.

Ylioppilaaksi ja ammattiin valmistuvia nuoria muistetaan keväisin ja syksyisin. Nuoren tulee ottaa yhteyttä seurakuntaan ja ilmoittaa valmistumisesta, sillä tieto ei välity opiskelupaikasta automaattisesti.

KERHOT

Seurakunnan kerhokausi alkaa elokuun loppupuolella ja loppuu yleensä toukokuussa. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti kerhohuoneella tai Suvantotilassa. Kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden. Kerhot eivät kokoonnu koulujen loma-aikoina. Kerhot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Kaikkien kerhojen ja tapahtumien osalta voi kysyä lisätietoa kasvatustyöntekijältä Lidija Cederström-Hänniseltä 0401781633 lidija.cederstrom-hanninen@ort.fi (suomi/venäjä) 

Lastenkerho.JPG

Kerhot keväällä 2023

Perhekerho 

Perhekerho kokoontuu parillisen viikon torstaisin 12.1., 26.1., 9.2. jne. noin 9.30-11.30. Kerho on tarkoitettu perheen pienimmille noin 0-3-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa on ohjelmassa vapaata seurustelua, kahvittelua, vertaistukea vanhemmuuteen, vierailuja sekä muskarituokioita! Paikkana on Suvantotila. Lämpimästi tervetuloa! 

Käsityö- ja askartelukerho 

Maanantaisin ja perjantaisin tyttöjen käsityö- ja askartelukerho 17.30-19.30  noin 5-10 -vuotiaille. Kerho on kaksikielinen suomi/venäjä. Ohjaajana Marina Knuuttila 045 2100934. Kokoontuminen kerhohuoneella. 

Maalaus- ja kuvataidekerho 

Keskiviikkoisin maalaus- kuvataidekerho 17.30-19.30, noin 6-12 -vuotiailla, myös ikonimaalausta halutessaan voi kokeilla. Vanhemmat voivat tulla mukaan kerhoon lapsensa kanssa. Kerho on kaksikielinen suomi/venäjä. Ohjaajana Irina Chernyuk 045 1385058.  Kokoontuminen kerhohuoneella. 

Liturgiakerho 

Sunnuntaisin liturgiakerho seuraavina päivinä liturgian aikana 22.1., 19.2., 26.3., 23.4. ja 14.5.. klo 10-10.45 kerhohuoneella. Kerhossa käydään läpi kyseisen päivän evankeliumiteksti tai käydään läpi kirkkovuoden juhla tai paastoaika. Kerhosta siirrytään ohjaajan mukana liturgiaan. 

Ponomariviikonloput – opastusta alttaripalvelemiseen 

Kevätkaudella järjestetään kaksi ponomariviikonloppua, jonne kaikki ponomaritoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Lauantaina 14.1. ja 11.2. klo 15-16.30 opetusta kirkossa ja sunnuntaina 15.1. ja 12.2. klo 9.45 alkaen on mahdollisuus kokeilla ponomarihommia liturgiassa.

Nuortenillat 

Suositut nuortenillat jatkuvat Suvantotilassa pääsääntöisesti lauantaisin vigilian jälkeen noin 18.30-20.30. Tarjolla iltapalaa ja monenlaista mukavaa ohjelmaa. Tervetuloa mukaan! Nuortenillat ovat tarkoitettu noin 15-18-vuotiaille. Kevään tapaamiskerrat ovat 14.1., 28.1., 11.3., 25.3., 22.4., 6.5., 27.5. Tarkempia tietoja ilmestyy instagramtilillä: tampereenortodoksisetnuoret

Nuorten aikuisten tapaamiset

Nuorten aikuisten (noin 18-30-vuotiaat) tapaamiset ovat seuraavina päivinä: 11.1., 11.2., 15.3., 19.4., 17.5. Tarkempia tietoja ilmestyy seurakunnan facebook-sivuilla sekä instagramtilillä: tampereenortodoksisetnuoret

Aikuisten keskustelukerho 

Suomen kielen, kulttuurin ja suomalaisen ortodoksisuuden teemoja Suvantotilassa parillisen viikon maanantaisin alkaen 9.1. klo 17.30-19.30. Pääasiallisena tavoitteena on opetella suomen kieltä. Ohjaajana Terhi Saarenoja. Kerhon kielinä suomi/venäjä. 

Когда православие пришло в Финляндию? Есть ли в Финляндии монастыри? Что такое kaamos ? Что входит в финскую кухню? На эти и другии вопросы мы будет отвечать по понедельникам раз в две недели 9.1., 23.1. итд.  17.30-19.30 в Suvantitila (Suvantokatu 10).

Добро пожаловать в кружок! Мы будем общаться на темы: финская православная церковь, финская культура и финские обычаи. Разговариваем на финском и русском - наша цель улучшить финский язык. Добро пожаловать!

Poikakuoro.JPG
WhatsApp Image 2023-02-10 at 12.06.53.jpeg

LEIRIT

Leireillä tutustutaan omaan seurakuntaan rukousten, laulujen ja leikkien kautta. Leirien tarkoitus on tuoda samanikäisiä ortodoksilapsia ja –nuoria yhteen ja vahvistaa heidän identiteettiään, ortodoksista uskoaan ja kirkkoon kuulumista. Leirit ovat maksullisia.

lakanaleikki.JPG

LASTENLEIRIT 7-12 -VUOTIAILLE

Seurakunnan lastenleireillä on join teema ja teeman mukaista ohjelmaa ja toimintaa. Leirillä leikitään yhdessä, lauletaan, saunotaan, uidaan, kerrotaan tarinoita, paistetaan makkaraa – aamu ja iltarukouksia unohtamatta.

20220622_194723[1].jpg
WhatsApp Image 2022-06-23 at 16.00.52 (1).jpeg

KRISTINOPPILEIRI

Kristinoppileiri 15 vuotta täyttäville

Kristinoppileiri – kripari – on suomalainen tapa vahvistaa nuorten kristillistä identiteettiä ja kasvattaa heitä seurakunnan ja yhteiskunnan vastuullisiksi jäseniksi. Leiri käydään pääsääntöisesti sinä vuonna kun nuori täyttää 15. Kriparin ohjelmaan kuuluu mm. tutustumista, leikkimistä, jumalanpalveluksia, oppitunteja, ryhmätoimintaa, pyhien toimitusten demoja, illanviettoa, laulamista, yhteistä aikaa ja hauskanpitoa.

WhatsApp Image 2023-02-10 at 12.29.42.jpeg

Tampereen ortodoksinen seurakunta järjestää yhden kristinoppileirin vuodessa. Kristinoppileiri järjestetään kesällä ja se on kestoltaan kahdeksan päivän pituinen. Kristinoppileirin päätteeksi on päätösliturgia ja juhla.

Kutsu kristinoppileirille lähetetään koko ikäluokalle kirjeitse edellisen vuoden lopussa. 

Kriparille ilmoittautuneet saavat kristinoppileiriä koskevan tarkemman infon kirjeitse hyvissä ajoin ennen leiriä. Kristinoppileirin todistukset jaetaan päätösliturgian jälkeen. Suosittelemme suorittamaan kristinoppileirin omassa kotiseurakunnassa. Näin nuorelle muodostuu luonteva suhde lähiympäristön muihin nuoriin ja seurakunnan työntekijöihin.

USKONNONOPETUS

Koulussa tapahtuvasta uskonnonopetuksesta vastaa opetuksen järjestäjä eli kunta tai yksityinen koulu. Ortodoksisen uskonnon opetusta on järjestettävä lain mukaan silloin, kun opetuksen järjestäjän alueella on vähintään kolme ortodoksioppilasta. Seurakunta auttaa uskonnonopetuksen järjestäjiä etsimällä tarvittaessa koululle ortodoksisen uskonnon opettajan.

Seurakunta järjestää koululaisjumalanpalveluksia syksyisin ja keväisin pääsiäiskaudella. Koululaisjumalanpalveluksia pidetään Tampereen ja Porin ortodoksisissa kirkoissa. Koululaisjumalanpalveluksen yhteydessä seurakunta tarjoaa oppilaille ruoan.

Seurakunnan työntekijät vierailevat mielellään kouluilla pyydettäessä (esimerkiksi virpomavitsojen siunaus, aamunavaukset ja ortodoksisuudesta kertominen yksittäiselle luokalle tai koko koululle).

Lisäksi seurakunta tarjoaa erilaisille koululaisryhmille mahdollisuuden tulla tutustumaan Tampereen ortodoksiseen kirkkoon opastetulle kierrokselle (yhteyshenkilö: vahtimestari Mika Kangasaho). Porin ortodoksisen kirkon esittelystä ja opastuksesta vastaa diakoni Jarkko Luonila.

bottom of page