top of page

PORI

Kirkko

Porin Apostoli ja Evankelista Johannes Teologin kirkko on rakennettu vuonna 2002. Kirkon on suunnitellut arkkitehti, rovasti Matti Porkka. Kirkossa toimitetaan liturgia kahdesti kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden 2. ja 4. sunnuntai. Vigilia toimitetaan kuun 4. lauantaina. Lisäksi Porin pyhäkköyhteisön maallikkojäsenet toimittavat aktiivisesti rukoushetkiä, ehtoopalveluksia ja Jeesuksen rukous -palveluksia. Porin kirkon jumalanpalveluslista löytyy täältä.

 

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminnasta Porin ortodoksisella kirkolla vastaa paikallisesti Porin Seudun Tiistaiseura. Tiistaiseura toimii Porin ortodoksisen kirkon ja pyhäkköyhteisön tukijärjestönä, jonka tarkoituksena on vahvistaa jäsenten hengellistä kasvua, elävää yhteyttä ortodoksiseen kirkkoon ja yhteisöllisyyttä. Tiistaiseura on kaikkien muiden Suomen tiistaiseurojen tapaan Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry:n jäsen.

Aktiivinen tiistaiseura

Tiistaiseuran perustoimintaa ovat joka toinen tiistai Porin ortodoksisella kirkolla pidettävät tiistaiseuraillat, joissa rukoushetken jälkeen kuulemme alustuksen jostakin kiinnostavasta ortodoksisesta aiheesta. Tiistaiseurailloissamme on myös aina kahvitarjoilu ja lopuksi pienet arpajaiset.

Lisäksi Tiistaiseuran alla Porin ortodoksisella kirkolla toimivat säännöllisesti kokontuvat lukupiiri, ortodoksiapiiri sekä askartelu- ja käsityökerho Pyöröset. Tiistaiseura järjestää liturgioiden jälkeen kirkkokahvit, vuosittaiset pääsiäis- ja joulumyyjäiset ja elo-syyskuussa perheleirin. Lisäksi vuoden aikana on myös paljon muuta toimintaa kaikenikäisille. Lisää Tiistaiseuran toiminnasta omilla nettisivuil:

LISÄTIETOJA

bottom of page